Modevakschool Leidsche RijnOver ons

Even voorstellen

Ik ben Janny Kivits, getrouwd en woon samen met mijn man Marc en hond Donja. In 2012 zijn we verhuisd van Utrecht stad naar Leidsche Rijn Terwijde waar we met veel plezier wonen.

In 2007 ben ik mijn eigen bedrijf gestart “Atelier de vergulde schaar” en deed toen voornamelijk kledingreparatie, aanpassingen aan bruids – gelegenheidskleding en maakte maatwerk voor een kleine clientèle.

Vanuit mijn klantenkring kreeg ik steeds vaker de vraag of ik ook naailes gaf of een adres wist waar men daarvoor terecht kon. Na wat speurwerk kwam ik tot de ontdekking dat er nauwelijks iets werd aangeboden. Dat was het startsein om zelf naailessen te gaan geven, (ik had immers al jarenlang mijn diploma Lerares Coupeuse op zak) en ben begonnen eind 2012 aan een klein groepje cursisten thuis.

In 2014 werd “Atelier de vergulde schaar” omgedoopt in Naaicentrum Leidsche Rijn waar modevakschool Leidsche Rijn onderdeel van uitmaakt. Inmiddels is Modevakschool Leidsche Rijn uitgegroeid met ruim 60 cursisten die wekelijks naailessen en opleidingen volgen.

 

Hoe het begon

Als klein meisje was ik helemaal in de ban van lapjes stof en de naaimachine en was dan ook regelmatig te vinden bij mijn tante die coupeuse was.

Op mijn 8e kreeg ik mijn 1e naaimachine en was niet meer te stoppen, tot de hond toe werd aangekleed. Het kon dan ook niet anders dat ik naar de modevakschool zou gaan en mijn 1e stage bij bruidsmode L’Inovation volgde waar ik dan ook mijn 1e aanstelling kreeg.

Eind jaren 80 heb ik nog opleidingen gevolgd bij de E.N.S.A.I.D. waar ik al m’n diploma’s van Modinette t/m lerares coupeuse heb gehaald. Later 2006 heb ik de lingerieopleidingen bij Bella Hendriks gevolgd t/m lerares lingerie, dat bestond ten tijde van mijn opleidingen nog niet en daarnaast de Danckaerts opleidingen gevolgd, een heel ander tekensysteem dan de E.N.S.A.I.D. ik was tenslotte toch bezig en vind het gewoon leuk om te leren en hoop dan ook om na de corona te beginnen aan een opleiding leerbewerking en lerentassen.